Nytt utseende på förarbevis från den 1 mars 2013

2013-03-05

Den 1 mars 2013 bytte förarbevisen för snöskoter, terränghjuling och moped klass II utseende. Det nya förarbeviset har en annorlunda grön färg och informationen skrivs ut lite annorlunda. Men några större förändringar i förarbevisets innehåll har inte skett.

Separat förarbevis för snöskoter, terränghjuling eller moped klass II infördes den 1 oktober 2009. Förarbeviset fick då krav på fotografi och hade ett utförande som var snarlikt körkortets med undantag av färgen. Förarbevisets färg har varit ljusgrön.

Bild på det gamla förarbevisetBild på det nya förarbeviset

Det gamla förarbeviset.                         Det nya förarbeviset.

Det nya förarbeviset som nu börjat levereras är också grönt men har tydliga turkosa inslag i färgbilden.

Försenad leverans

Äldre förarbevis för terrängskoter skulle bytas ut senast vid årsskiftet 2012/2013 mot nya förarbevis för snöskoter/terränghjuling. Vid årsskiftet fick Transportstyrelsen in så pass många utbyten att vi inte kunnat leverera nya förarbevis till alla som skulle ha ett. De som drabbats fick information via brev från oss i januari.

Läs informationsbrevet från Transportstyrelsen

Under fredagen 1 mars 2013 trycktes de första förarbevisen för leverans till mottagarna under den nästföljande veckan. Vi räknar med att snabbt leverera bevis till alla som väntar på det. Observera att tillverkningsavgiften för förarbeviset måste ha betalats för att vi ska kunna tillverka och leverera förarbeviset.

Dela: