Listade mopedutbildare på körkortsportalen

2009-09-08

På körkortsportalen listar vi alla utbildare som har tillstånd att bedriva utbildning för moped och terrängskoter (snöskoter och terränghjuling).

Den 1 oktober 2009 införs nya krav för att få börja köra moped klass I, moped klass II, snöskoter och terränghjuling. Det ställs också nya krav på en utbildare att förändra sina utbildningar.

Vi känner till att flera utbildare, av flera olika skäl, väljer att avvakta med att erbjuda utbildningar enligt de nya förutsättningarna. Emellertid har de fortfarande kvar sitt tillstånd för att bedriva utbildning och därmed står de också kvar i listorna på körkortsportalen. En utbildare som finns angiven på körkortsportalen kan alltså själv välja att inte erbjuda några utbildningar för körkort med behörighet AM eller de nya förarbevisen.

Utbildare som avser att upphöra med sin utbildningsverksamhet uppmanas att snarast kontakta Transportstyrelsen. För att uppgifterna ska kunna tas bort från körkortsportalen krävs att utbildningstillståndet har återkallats (antingen på egen begäran eller av andra skäl) eller att utbildaren meddelat att uppgifterna inte ska publiceras.

Läs mer om körkort med behörighet AM och moped klass I

Läs mer om förarbevis för moped klass II

Läs mer om förarbevis för terränghjuling

Läs mer om förarbevis för snöskoter