Rapportera synintyg

Du som är behörig kan rapportera in två typer av synintyg till Transportstyrelsen via våra e-tjänster. Tänk på att säkerställa vad synintyget avser.

Synintyget avser körkortstillstånd

Här kan du som är legitimerad optiker eller behörig på trafikskola snabbt och enkelt rapportera synintyg för den som ansöker om körkortstillstånd för grupp 1 – till exempel personbil, moped eller motorcykel. E-tjänsten kräver e-legitimation.

Rapportera synintyg

Om du inte är optiker eller behörig på trafikskola, men är behörig att utföra synprövning, ska du istället fylla i, skriva ut och skicka in blanketten "Intyg om synprövning". Blanketten hittar du här.

Synintyget avser förlängning med hälsodeklaration

Här kan du som är legitimerad optiker rapportera synintyg för den som ansöker om förlängning av de högre behörigheterna C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D och DE med hälsodeklaration. E-tjänsten kräver e-legitimation.

Rapportera synintyg som avser förlängning med hälsodeklaration

Om du inte är optiker, men är behörig att utföra synprövning, ska du istället fylla i, skriva ut och skicka in blanketten "Intyg om synprövning - avseende förlängd giltighet av behörigheterna C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D och DE vid ansökan med hälsodeklaration". Blanketten hittar du här.

Dela:

Tjänster stängda under vissa perioder under hösten

Driftinformation.

Är din trafikskola ännu inte ansluten till tjänsten? Läs mer här.

Tänk på att synintyget ska registreras snarast möjligt efter att synprövningen har utförts.